Δήμος Λειψών

From the Blog

Λειψοί: Πέντε λόγοι για να επισκεφτείτε το νησί

Η νέα σεζόν είναι στο κατώφλι μας, γι ‘αυτό σημειώνουμε μερικές από τις ιδέες μας σχετικά με το γιατί το 2015 η επιλογή για διακοπές θα πρέπει να είναι οι Λειψοί. Είναι προφανές ότι πολλοί ταξιδιώτες θα επιλέξουν τους Λειψούς για τον απλό λόγο ότι παρέχει ιδανικές κλιματολογικές τοποθεσία με τις κατάλληλες εγκαταστάσεις. Απλά και ξεκάθαρα. Υπάρχει όμως και ένα άλλο μέρος των ανθρώπων, που δεν έχουν αποφασίσει ακόμη, και βασίζουν την απόφασή τους σχετικά με το τι περισσότερο έχει ένα μέρος να προσφέρει, έτσι ώστε να μπορούν να συνδυάσουν τον καλό καιρό με υπέροχες παραλίες. Ας είμαστε ειλικρινείς. Υπάρχουν πολλά μέρη που προσφέρουν υπέροχες παραλίες, δροσερό τοπίο, και πλούσια ιστορία και πολιτισμό. Έτσι, επιτρέψτε μας να σας δώσουμε 5 λόγους από τους πάρα πολλούς που έχουμε στο μυαλό μας.

Το νησί είναι δημοφιλές, αλλά ακόμη ανεξερεύνητο.

Ταξιδεύοντας σε αυτόν τον προορισμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σας δίνει τη δυνατότητα να βρείτε ακόμα χαμηλές τιμές. Επιπλέον, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων για να διαλέξετε.

Η ποικιλομορφία των Λειψών είναι εκπληκτική.

Σου αρέσει η αναρρίχηση σε βράχια; Μπορείς! Σου αρέσει η ιστιοπλοΐα στα πιο κρυστάλλινα καταγάλανα νερά που έχεις δει ποτέ και να βουτάς στη θάλασσα για μια δροσιστική βουτιά σε μια απομονωμένη παραλία που μπορείς να έχεις πρόσβαση μόνο με βάρκα; Μπορείς! Έχεις πάθος για πεζοπορία; Μπορείς. Οι Λειψοί είναι το ιδανικό νησί.

Το φαγητό είναι θεϊκό! Σοβαρά!

Μέρος του πώς θα επιλέξετε μια θέση για την επόμενη περιπέτεια είναι το φαγητό. Όταν πρόκειται για την κουζίνα, πολλοί είναι επιφυλακτικοί και προσεκτικοί ως προς το τι είδους γεύσεις θα βρουν και αν αυτές θα ανταποκρίνονται στα γούστα τους. Η Ελλάδα σε γενικές γραμμές είναι δημοφιλής για τις γεύσεις της. Αλλά στους Λειψούς γεύσεις είναι θεϊκές.

Υπάρχει πάντα κάτι που συμβαίνει.

Είτε είστε ελέυθεροι, παντρεμένοι ή έχετε οικογένεια, οι Λειψοι έχουν κάτι για όλους. Υπάρχει πάντα κάτι που συμβαίνει, ιδιαίτερα κατά την άνοιξη-καλοκαίρι και φθινόπωρο. Εορτασμοί, πολιτιστικές παραδόσεις, φεστιβάλ μουσικής, θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις είναι πάντα στην ημερήσια διάταξη γι ‘αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο ότι δεν θα βρείτε κάτι να κάνετε.

Το νησί έχει ένα μοναδικό μαγνητισμό.

Δεν θέλουμε να ακουστεί ρομαντικό, και σίγουρα δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε καμία προδιάθεση, αλλά από τη στιγμή που θα αποφασίσετε να αφήσετε το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας και να ξεκινήσετε την εξερεύνηση θα διαπιστώσετε ότι το νησί έχει μια ορισμένη αίσθηση που σε κερδίζει. Ως επισκέπτης θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε ένα μέρος που γράφει ιστορία. Μύθοι, θρύλοι, πολεμιστές, κατακτητές, πειρατές, ιστορίες αγάπης, και τα ανθρώπινα πάθη είναι ακόμα μέρος της τοπικής καθημερινότητας αφήγηση η οποία προσθέτει στην αίσθηση του τόπου.

Ακόμα το σκέφτεστε;

Have your say