Λειψοί

Παραλίες

Ξεχάστε τις αμμουδιές με τις ομπρέλες και τα πολύβουα beach bars. Οι παραλίες των Λειψών άλλοτε αμμώδεις, άλλοτε βοτσαλωτές κι άλλοτε βραχώδεις, εντυπωσιάζουν λόγω του παρθένου φυσικού τους τοπίου. Μαβιές και τυρκουάζ, θάλασσες γαλήνιες σαν λιμνοθάλασσες. Κλειστοί κόλποι με κρυστάλλινα νερά.

Οι πιο κοντινές παραλίες στη Χώρα των Λειψών είναι η Λιεντού και ο Κάμπος που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο.

Στις βορειοανατολικές ακτές βρίσκεται ο Πλατύς Γιαλός, μια μεγάλη αμμουδιά που γύρω της δασώνουν σχίνοι και κέδροι και πίσω ελιές. Στον Πλατύ Γιαλό κολυμπήστε μαζί με πάπιες και χήνες κι απολαύστε θαυμάσια θαλασσινή κουζίνα.

Η Κατσαδιά στα νότια του νησιού είναι επίσης μία ωραία αμμουδερή παραλία όπου η χλιαρή θαλάσσια αύρα, σας φέρνει μυρωδιές από το ρετσίνι των πεύκων και από τα αγριοκυπαρίσια ενώ ο ήχος από τα τζιτζίκια «ζεσταίνει» τ’ αυτιά σας.

Στην Κατσαδιά αφού νοιώσεις την ατέλειωτη κάψα  του μεσογειακού ήλιου, έχεις τη δυνατότητα να δροσιστείς και να γευτείς μοναδικές λιχουδιές, απολαμβάνοντας μία θέα  ονειρεμένη.

Νοτιότερα της Κατσαδιάς, η επίσης αμμουδερή κι εξωτική Παπαντριά, απ’ όπου όχι μόνο ατενίζεις τη νησίδα Λύρα αλλά μπορείς και να τη φτάσεις κολυμπώντας.

Λίγο ανατολικότερα εντυπωσιάζει με τα γύρω επίπεδα βράχια της και τις θαλάσσιες σπηλιές της, η βοτσαλωτή  Χοχλακούρα. Με τα κρυστάλλινα νερά της η Χοχλακούρα αποτελεί μοναδικό τοπίο γεμάτο δύναμη και συνάμα γαλήνη.

Το Μονοδένδρι, η Φουντάνα, ο Ξηρόκαμπος, το Τουρκόμνημα, η Κορακιά και οι Καμάρες είναι πιο μακρινές κι απομονωμένες αλλά αξίζει να τις επισκεφθείτε για την ιδιαιτερότητα του τοπίου τους καθώς και τις πιο κοντινές αλλά ήσυχες παραλίες Μπουγκί, Λαλαούνη, Λίμνη, Μικρό Μερσίνη και Μεγάλο Μερσίνη – όπου μπορείτε να κάνετε wind surfing- και Κισσιριά.

Στο δυτικότερο άκρο του νησιού είναι η παραλία του Αγίου Θεολόγου και η παραλία του Μοσχάτου.